Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

333 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Natuur algemeen (58)

Zelf plantenextracten maken

geen plaatje   Planten helpen planten. Veel tuiniers weten wel hoe planten elkaar kunnen versterken - combinatieteelt en polycultuur zijn daar mooie voorbeelden van. Dit boek boort nog weer een andere manier aan: hoe planten prachtige extracten kunnen leveren die je tuin gezond maken. Brandnetel en smeerwortel zijn bekende gierleveranciers en worden ook uitgebreid behandeld, maar ook andere planten komen aan bod, ieder met hun eigen kwaliteiten en werkzame stoffen. Want bijv. ook heermoes, boerenwormkruid, moerasspirea, rabarber, wijnruit, melisse, klimop en munt leveren gier, thee of extract op waarmee je je tuin kunt vitaliseren. Zowel voor het verzorgen van bodem en plant als het voorkomen en bestrijden van veel ziekten en plagen zijn allerlei recepten beschikbaar. Alle informatie is voorzien van duidelijke, instructieve kleurenfoto’s. De afzonderlijke tabellen met planten met een stimulerende of beschermende of bestrijdende werking zijn erg handig. Dat geldt ook voor de afzonderlijke alfabetische registers wat betreft werkingen/bestanddelen en wat betreft schade/ziekten/plagen. Vrij unieke praktische informatiebron voor gevorderde biologische tuiniers..
Vertaling en bewerking is ter hand genomen door Brigitte Venturi en Janneke Tops.

Handzame uitgave van drie bekende Franse tuinboekenauteurs over plantenextracten, die ontstaan door plantendelen in water te dompelen en na een tijd de vloeistof te zeven. Ze worden gebruikt om ziekten en plagen bij planten te voorkomen of te bestrijden of een gezonde groei te bevorderen. De ervaringsdeskundigen leggen de algemene werking van plantenextracten uitgebreid uit, evenals de bereiding en het gebruik ervan en beschrijven tevens van 34 beproefde planten afzonderlijk, die deels in de vrije natuur voorkomen, de teelt, eigenschappen, werkzame stof(fen) en bereiding van het extract. Alle informatie is voorzien van duidelijke, instructieve kleurenfoto’s. De afzonderlijke tabellen met planten met een stimulerende of beschermende of bestrijdende werking zijn erg handig. Dat geldt ook voor de afzonderlijke alfabetische registers wat betreft werkingen/bestanddelen en wat betreft schade/ziekten/plagen. Vrij unieke praktische informatiebron voor gevorderde biologische tuiniers..
Auteur: Bernard Bertrand Jean-Paul Collaert
Co-auteur: Eric Petiot

Voorraad 2 ex

Prijs: 23,50